Tumse Na Ho Payega Quant#123

Q (1) 324, 348, 368, 512, –?–

(a) 521

(b) 566

(c) 522

(d) 524

(e) 523

Q (2) 400, 600, 1500, 5250, –?–

(a) 23625

(b) 23456

(c) 23635

(d) 23652

(e) 23665

Q (3) 78, 93, 105, 111, –?–

(a) 113

(b) 115

(c) 111

(d) 114

(e) 110

Q (4) 5, 7, 6, 10, 21, 24, 15 , 42, –?–

(a) 41

(b) 30

(c) 42

(d) 47

(e) 48

Q (5) 10, 29, 87, 257, –?—

(a) 771

(b) 770

(c) 698

(d) 690

(e) 772

Q (6) It takes 15 hour for a boat to travel downstream from point P to Q and come back to a point o which is midway between P and Q. The speed of boat is 6km/hr and speed of stream is 3 km/hr. Find the distance between P and Q?

A.50 km

B.52 km

C.54 km

D. 58 km

E. none of these

Q (7) A sum of money which is Rs 1000/- compounded annually for 3 years and the amount accrued is 1736. Find the difference between the interest accrued in 1st year and 3rd year.

A. Rs 96

B. Rs 91

C.Rs 98

D.Rs 97

E.RS 95

Q (8) A man sells 3 cycles and 2 cows at the rate of Rs 9000/- .He incurred a loss of 10% on one cycle and profit of 20% on each cow in this way he gets no loss and no profit in whole transaction. Find the price of a cycle (in rupees)?

A.2300

B.2100

C.2500

D.2000

E.2200

Q (9) In how many ways we can arrange SALWAJOODOM so that no two vowels come together?

A.3275000

B.3276000

C.327600

D.3297000

E. None of these

Q (10) There were 3 workers working in a workshop who are A, B and C. They started the work together for 5 days and after working for some days the work stalled for 2 days and after that they completed the work by doing work alternatively starting with A,B and C respectively . Individually A, B, C completes the work in 20, 30 and 40 days respectively. In how many days the work is completed?

A.22.5

B.21

C.20.5

D.20

E.19.5

Q (11) Pranjal is engaged in 2 transactions where he earns same amount as profit in each case. He makes 30% profit in the first transaction and 25% gain in second. If the same amount is earned as profit and the two transactions are combined, his profit becomes 22.22%. The sale price in the combined transactions is?

A.112

B.110

C.150

D.160

E. cannot be determined

Q (12) A vessel contains 12 L wine and another contains 4 L water 3 L is removed from each vessels and transferred to one another vessel , the same operation is repeated once more .Find the ratio of wine and water in two vessels.

A.3:1, 3:1

B.3:1, 1:3

C.1:3, 3:1

D.2:3, 1:2

E. Can’t be determine

Q (13) Average age of students in a class of 50 is 13. The weights of each is directly proportional to the height and the height is also found to be in direct proportion to the age. A student of age 11 is 165 cm tall, with weight being 33 kg. Find the average weight of the class?

A. 40 kg

B.36 kg

C. 39 kg

D. 41 kg

E. 54 kg

Q (14) Ram, Shyam and Raghu are 3 people in partnership while setting up a company. Ram has invested Rs 2000/- for 2 years, Shyam joined after some months with Rs 6000/- and Raghu invested for 2.5 years. The total profit is in the ratio 3:2:1. Find for how much time shyam has invested money and what is raghu’s investment?

A.2/3 years, 700

B.2 years, 800/-

C.1/3 years, 900/-

D.2/3 years, 800/-

E. None of these

 

Q (15) Three people A, B and C have equal amount of money. A give his half of money equally to B and C, then B gives half of his amount to C. If C has Rs 4230, then what is the total amount which all three people had initially?

(a) Rs 7200

(b) Rs 6508

(c) Rs 6768

(d)Rs 6288

(e)Rs 6426

 

 

 

Answers

  1. (c)
  2. (a)
  3. (d)
  4. (e)
  5. (b)
  6. (c)
  7. (a)
  8. (d)
  9. (b)
  10. (e)
  11. (e)
  12. (a)
  13. (c)
  14. (d)
  15. (c)

You must be logged in to post a comment